Stamatios Misomikes , European Young Chef Award 2016

blog-ehvo-Young-chef-2016.jpg

L'Escola Universitària d'Hostaleria i Turisme de Sant Pol (EUHT StPOL) va acollir el 14 de novembre la final de l'European Young Chef Award 2016, que es va endur el jove grec Stamatios Misomikes, amb el plat anomenat Salas. 

Organitzat per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura i Art Culinari (IGCAT), promogut per la Plataforma de la Regió Europea de la Gastronomia juntament amb l’EUHT StPOL, l’esdeveniment forma part de les accions destacades amb motiu de la designació de Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016, i ha tingut l’objectiu d’enfortir els vincles entre les Regions Europees, a través de joves xefs internacionals on es promociona la innovació culinària, la tradició gastronòmica i els productes locals.

En la final van participar 10 cuiners d'entre 18 i 28 anys representant a les regions de la Lombardia; Riga-Gauja; Aarhus-Dinamarca central; Brabant; Galway; Sibiu; Egeo Sur; Kuopio, Eslovenia i Catalunya. Per la seva banda, el jurat, presidit pel xef Joan Roca, estava format també per Ramon Serra, president de  l'EUHT StPOL; per Jordi Treserras; Director del Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural de la Universitat de Barcelona; la Dra. Diane Dodd, presidenta de l'IGCAT; la Dra. Edith Szivas, Special Advisor de l'OMT, i per Caroline Couret, directora de Creative Tourism Network i Barcelona Creative Tourism program.

Després de l'entrega del guardó es va celebrar una taula rodona on Joan Roca i la xef i ambaixadora de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia, Carme Ruscalleda, van respondre els dubtes dels joves cuiners europeus. Tots dos van coincidir en recomanar-los que el millor que poden fer per arribar lluny és que s'enamorin de la cuina, i que convencin al seu comensal en la taula amb el seu esforç, treball i passió.