Aprenent sobre el terreny

IMG_20190121_084013.jpg

Els alumnes de 1r de cuina han fet aquests dies dues visites interessants. Han conegut de primera mà el nostre proveïdor de càrnics, Costa Angelet de Vilanova del Vallès i  han pogut seguir el procés del salmó fumat a Carpier  a  Santiga (Sta. Perpètua de Mogoda).

A la visita a Costa Angelet, sala d’especejament càrnic, han pogut viure  en directe com s’obtenen tots els subproductes que podem treure de la canal d’un animal destinat a l’ús alimentari .

Davant d’ells , un operari molt expert, ha anat traient peça a peça totes les parts d’una vedella, un xai, pollastres i d’altres animals de consum habitual. Noms com bola, llata, crostó, cap de mort, jarret,... s’han anat incorporant en el seu llenguatge professional.

Quan hem estat a Carpier , els salmons , en una cadena humana perfectament organitzada anaven passant de mà en mà per completar tot el procés . Els operaris amb els seus instruments de precisió filetejaven, desespinaven, triaven, pesaven i maceraven els animals en un silenci absolut que ha contagiat completament als nostres alumnes que s’ho miraven tot amb una concentrada atenció.

Han estat dues visites molt ben aprofitades i ben valorades per tothom.

A ambdues empreses els volem agrair el bon tracte rebut i l’interès i dedicació envers els nostres alumnes perquè poguessin aprendre i retenir molts conceptes nous per a ells.