Exposició EHVOART. Fotografies d'Andreu Montañés sobre l'Escola d'Hoteleria del Vallès Oriental

IMG_7821es.jpg

Aquest curs arrenquem el projecte EHVOART amb fotografies d’Andreu Montañés.

Ens fa especial il·lusió perquè fins fa dos anys l’Andreu va ser professor de l’institut Marta Mata, bressol de l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental.

Quan vam demanar a l’Andreu si exposaria fotografies seves al Molí, la seva resposta va ser molt clara; “Faré fotografies de l’Escola, per l’Escola”.

L’Andreu no és fotògraf professional, però fa fotografies perquè de sempre li han agradat les imatges, “La lectura de les imatges”, com diu ell, i la fotografia és el que té més a l’abast.

Tots fem fotografies constantment. Totes aquestes fotografies, a més a més de la part compositiva i estètica, tenen, tot i que no en siguem conscients, una intencionalitat, una finalitat i son fruit d’una motivació. Per l’Andreu la motivació és jugar a aturar un bocí, un punt de temps, que ens estimularà una emoció, un gaudi.

Segurament, diu l’Andreu, pensar en tot això abans de fer una foto és el que ens fa més o menys fotògrafs. Una altra cosa és la tècnica, però això és més qüestió d’estudi o de pràctica… “