Sortida pedagògica a Barcelona

IMG-20190122-WA0002.jpg

El passat 22 de gener els alumnes de 1r de restauracio vam fer cap a Barcelona.

D’hora pel matí vam visitar les instal·lacions de l’emblemàtic restaurant Via Veneto, conegut entre d’altres coses per tenir un servei de sala exquisit i una de les millors bodegues de Barcelona.

Els alumnes van escoltar embadalits el parlament del seu director, Pere Monje, qui va detallar els imprescindibles per a la bona organització del restaurant. També vam poder escoltar el 2n xef, Jaume Monge, qui va fer una pinzellada sobre l’abast de la coordinació entre cuina i sala. José Martínez, sumiller reconegut arreu del món, ens va fer una reflexió sobre la significació del manteniment de la bodega.

Finalment el Sr. González, maître de l’establiment, ens va parlar del protagonisme del servei de sala per a que un àpat sigui recordat com un esdeveniment especial per al comensal. Per acabar la visita vam poder veure com es preparava davant el client el conegut “Ànec a la Prése” del Via Veneto. Tota una experiència! 

Seguidament vam visitar la pastisseria-obrador Escribà. Allà ens van rebre Christian Escribà i Marc Rodellas. Ens van ensenyar l’obrador i la pastisseria. Després vam pujar al primer pis, on hi ha el “taller de pensar” i l’Escribà Academy. En aquell entorn tant especial,  Chistian Escribà ens va fer una xerrada  molt inspiradora sobra la importància de conèixer les bases i la  tècnica de l’ofici per a poder crear productes sorprenents  i també de la importància de fer allò que realment t’agrada. Vam sortir sorpresos i entusiasmats!