Jornada i degustació de varietats locals d’hivern

IMG_20181126_165217.jpg

Ahir vam consumar una trobada llargament pensada i esperada.

Des que l’escola va inaugurar-se, ara fa quatre anys , s’han anat tenint contactes amb l’Associació cuina VO ( Vallès oriental). En el moment inicial aquesta Associació va celebrar l’existència d’una escola d’hoteleria a la comarca. Era l’ocasió de tenir a prop un centre formador que podia permetre la incorporació de nous professionals en el sector de la restauració comarcal.

I arribat el moment, juntament amb el Consell Comarcal, qui ha organitzat aquesta jornada, hem pogut tenir aquesta trobada gastronòmica i pedagògica a la vegada.

Els cuiners dels diferents establiments representats han cuinat amb els nostres alumnes. Cada alumne ha tingut el privilegi de poder rebre en directe l’experiència d’un xef.

Les degustacions, elaborades , de productes de la terra com el bròquil de Sta Teresa, cols, mongetes,.. i maridades amb cervesa artesana i vins DO Alella van agradar a tothom.

Durant la jornada es va presentar un estudi comparatiu de productes i es va lliurar el premi al millor tomàquet, certàmen fet a l’estiu. I vam poder gaudir de la conversa animada d’en Pep Salsetes, un dels pioners en la recuperació de llavors locals

Agraïm als restaurants El Pla, La Vall del Montseny, El Jardí, La Mama, El Bellver i el Vinòmic tot l’escalf i passió per la cuina que han fet arribar als nostres alumnes. Ha estat una experiència ben reexida.

Ens hem promés mútuament no perdre el contacte i poder fer d’altres activitats de col.laboració plegats.

També des d’aquí un agraïment als nostres alumnes de restauració, sense els quals no haguessim pogut arrodonir la trobada.